Selecteer een pagina

Het KNRM reddingstation van Noordwijk bracht het 200 jarig jubileum van de KNRM afgelopen week wel op een heel bijzondere manier onder de aandacht. Tijdens het Bloemencorso in de Bollenstreek reed een praalwagen met daarop de Noordwijkse reddingboot Paul Johannes gevolgd door het Kusthulpverleningsvoertuig van het reddingstation mee. Beide voertuigen hebben het 200 jarig jubileum gedurende het Bloemencorso op een kleurrijke manier bij meer dan 190.000 live toeschouwers, en via de media landelijk nog heel veel meer onder de aandacht gebracht.

De Gemeente Noordwijk heeft er dit jaar voor gekozen om op een gemeentelijke praalwagen het KNRM reddingstation van Noordwijk onder de aandacht te brengen. De vrijwilligers van het reddingstation hebben hier op eigen initiatief (en mogelijk gemaakt door sponsoren) hun Kusthulpverleningsvoertuig (KHV) aan toegevoegd. Ook het Kusthulpverleningsvoertuig was rondom rijk versierd mnet bloemen die door Coloriginz zijn gestoken en geschonken.

Het reddingstation was tijdens het Bloemencorso volledig operationeel en maakte hiervoor gebruik van het reserve matrieel van de KNRM. De reddingboot  Paul Johannes en het lanceervoertuig stonden gedurende de optocht op de Kon. Wilhelmina Boulevard gepositioneerd zodat de reddingboot bij een mogelijke alarmering geen hinder van de optocht zou ondervinden.

Dit artikel is afkomstig van: KNRM, lees daar het hele artikel.  https://www.knrm.nl/nieuws/knrm-reddingstation-noordwijk-aan-zee/200-jaar-jubileum-zichtbaar-tijdens-het-bloemencorso