Selecteer een pagina

De thuisbasis van de KNRM Station Lelystad wordt volgende maand verplaatst. Het boothuis Jan de Braal is tijdens slecht weer moeilijk bereikbaar, wat vooral komt door hoge golven. Om te voorkomen dat de vrijwillige bemanning bij noodsituaties niet kan uitvaren, hebben verschillende partijen de koppen bij elkaar gestoken en is er hard samengewerkt aan een oplossing.

Met name de gemeente Gemeente Lelystad is een belangrijke partner in dit dossier. Nu is besloten het boothuis zo’n 100 meter te verplaatsen en een golfwerend schot te plaatsen.

Omroep Flevoland kwam recentelijk langs om de situatie in kaart te brengen. KNRM-vrijwilliger Sylvain van Ligtenberg legt uit wat er gaat gebeuren en hoe KNRM Lelystad in de toekomst altijd veilig kan uitvaren.

De regionale omroep had een prachtige dag om mooie beelden te maken rond boothuis Jan de Braal en de Bataviahaven in Lelystad. Wellicht de laatste beelden van het boothuis op de huidige plek.

Dit artikel is afkomstig van: KNRM, lees daar het hele artikel.  https://www.knrm.nl/nieuws/knrm-reddingstation-lelystad/boothuis-knrm-lelystad-wordt-verplaatst