Selecteer een pagina

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en de Wassenaarse Reddingsbrigade (WRB) hebben besloten hun formele samenwerkingsverband voor de uitvoering van strandbewaking te beëindigen.

De samenwerking werd in 2013 gestart om samen de uitvoering van strandbewaking te verbeteren. Dat laatste is gelukt, mede door de samenwerking, is de functie van Lifeguard verder ontwikkeld, is de kwaliteit van de organisatie verbeterd en zijn de procedures afgestemd. Als mooi voorbeeld kan de inmiddels breed gedragen Code Lifeguarding dienen (https://hetstrandveilig.nl/lifeguardorganisaties/code-lifeguarding/). Na negen seizoenen is in onderling overleg besloten de samenwerking in deze vorm te beëindigen. Er wordt operationeel uitstekend samengewerkt en dat blijft uiteraard zo, maar daar is geen formeel samenwerkingsverband meer voor nodig.

De KNRM en de WRB hebben afgesproken de ontvlechting voor het zomerseizoen van 2024 te voltooien. De vermelding van KNRM op onder andere de kleding van de WRB zal mogelijk dit seizoen nog wel zichtbaar zijn.

Dit artikel is afkomstig van: KNRM, lees daar het hele artikel.  https://www.knrm.nl/nieuws/wrb-knrm