Selecteer een pagina

Hollum, Ameland – Vandaag hebben Staatsecretaris van Financiën (Toeslagen en Douane) Aukje de Vries en tv-kok Herman den Blijker de eerste herdenkingsmunt geslagen te ere van 200 jaar KNRM. De ceremoniële Eerste Slag vond plaats in de botenloods van het Maritiem Centrum Abraham Fock op Ameland met behulp van een speciale slingerpers. Het KNRM 200 jaar Vijfje wordt geslagen in opdracht van het Ministerie van Financiën. De munt is direct verkrijgbaar op www.knm.nl

Herman_den_Blijker.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

Staatssecretaris Aukje de Vries, chef-kok Herman den Blijker en KNM-muntmeester Bert van Ravenswaaij met de geslagen herdenkingsmunt voor het 200-jarig bestaan van de KNRM in het Abraham Fock-museum op Ameland. Fotograaf Jantina Scheltema. 

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij is gekozen als onderwerp van een bijzondere munt voor verzamelaars, omdat de organisatie een zeer belangrijke taak heeft. Met de herdenkingsmunt wordt stilgestaan bij het belang van een organisatie als de KNRM.

Herman den Blijker is blij dat hij bij dit bijzondere moment aanwezig kan zijn. “Als ik me bedenk hoe bewonderenswaardig serieus de KNRM-vrijwilligers mijn veiligheid nemen, dan voel ik me als recreant een stuk veiliger op het water wanneer ik mij bedenk dat de KNRM er áltijd is. Daarom ook vind ik het een eer om op deze dag iets terug te doen voor deze geweldige organisatie”.

Eerste munt t

V.l.n.r. KNRM Lifeguard Hein Willem Kootstra, staatssecretaris Aukje de Vries, ontwerpers van de munt Hendrik-Jan Grievink en Coralie Vogelaar, KNM-muntmeester Bert van Ravenswaaij, chef-kok Herman den Blijker, KNRM-directeur Jacob Tas en nazaat van Abraham Fock; Bart Fock. Fotograaf Jantina Scheltema. 

KNRM 200 Jaar uitgiften
Het KNRM 200 Jaar Vijfje is ontworpen door de kunstenaar Coralie Vogelaar, in samenwerking met Hendrik-Jan Grievink. Vogelaar keek vooral naar de dynamiek van het water en liet dit ook terugkomen in het ontwerp. Bij beweging van de munt lijkt het alsof de golven bewegen. Het KNRM 200 Jaar Vijfje is verkrijgbaar in diverse kwaliteiten, waaronder het Gouden Tientje.

Alle KNRM 200 jaar uitgiften zijn te koop via www.knm.nl

Eerste munt t3

Staatssecretaris Aukje de Vries en KNRM-directeur Jacob Tas samen met de paarden die historische reddingboot Abraham Fock nog jaarlijks de zee in lanceren vanaf Ameland. Fotograaf Jantina Scheltema. 

Eerste munt t4

Oud en nieuw samen op één foto. Historische reddingboot Abraham Fock is gelanceerd in zee vanaf Ameland. Op de achtergrond vaart de huidige reddingboot van KNRM Ameland, Anna Margaretha. Fotograaf Jantina Scheltema. 

Eerste munt t5

Historische reddingboot Abraham Fock, huidige reddingboten van KNRM Ameland Anna Margaretha en Maria Hofker en een waterscooter van de KNRM Lifeguards van Ameland. Fotograaf Jantina Scheltema

 

Dit artikel is afkomstig van: KNRM, lees daar het hele artikel.  https://www.knrm.nl/nieuws/eerste-munt