Selecteer een pagina

Het was tijd om een flink aantal van onze vrijwilligers in het zonnetje te zetten en we namen ook afscheid van enkele, zeer betrokken vrijwilligers. Het was een mooie avond op zaterdag 23 maart 2024 met een lach en een traan, veel bloemen en veel medailles.

De avond werd begeleid door onze voorzitter Marian van der Weele, Operationeel KNRM Inspecteur Midden Nederland Walter Schol en Hoofdoperatie en MT lid KNRM John Geel. Ook namen onze twee vertrekkende Plaatselijke Commissie leden Trijntje van Altena-Boes en Dirk Jan van Geemen zelf het woord.

We nemen jullie graag mee in het overzicht van onze vrijwilligers die deze avond centraal stonden.

Bemanningsleden

De volgende van onze bemanningsleden ontvingen allemaal een vrijwilligersmedaille ‘Openbare Orde en Veiligheid’, een boek en een prachtig boeket:

  • Auke Teerhuis, voor zijn inzet van 10 jaar voor KNRM station Marken.
  • Tijs Klaver, voor zijn inzet van 20 jaar voor KNRM station Marken.
  • Pouwel van Altena, voor zijn inzet van 20 jaar voor KNRM station Marken.
  • Jeroen van Oostrom, voor zijn inzet van 30 jaar voor KNRM station Marken.

Walploegleden

De walploegleden, varen niet (langer) uit, maar zorgen onder meer dat het station draaiende wordt gehouden. Zij kunnen geen aanspraak maken op de ‘vrijwilligersmedaille’, maar worden bij een jubileum natuurlijk niet vergeten en ontvingen een boek en prachtig boeket:

  • Teun Verschoor, voor zijn inzet van 35 jaar voor KNRM station Marken.
  • Jaap Schipper, voor zijn inzet van 30 jaar voor KNRM station Marken.

Afscheidnemende vrijwilligers

Voor drie van onze vrijwilligers was het tijd om afscheid te nemen, uiteraard een waarlijk afscheid met mooie woorden, een boek en een prachtig boeket voor:

  • Karin Teerhuis-Kaspers, was enkele jaren verantwoordelijk binnen de Plaatselijke Commissie voor de communicatie en fondsenwerving van ons station en neemt nu afscheid (helaas was zij deze avond verhinderd.
  • Dirk Jan van Geemen, is sinds 1 juli 2006 vrijwilliger en was tot 19 maart 2010 opstapper. Hierna werd hij lid van de Plaatselijke Commissie als Coördinator Opleiden en Oefenen tot 24 maart 2024.
  • Trijntje van Altena-Boes, heeft twee periodes als secretaris gewerkt van 1 augustus 1999 tot 11 februari 2003 én van 4 november 2016 tot 24 maart 2024.

Aanstelling als plaatsvervangend schipper

Ook zijn twee van onze vrijwilligers, Dennis Boes en Camilo Commandeur, per 24 maart 2024 officieel aangesteld als plaatsvervangend schipper. Om dit te onderstrepen ontvingen ze de ingelijste KNRM aanstellingsbrief en een boeket bloemen.

Dit artikel is afkomstig van: KNRM, lees daar het hele artikel.  https://www.knrm.nl/nieuws/knrm-reddingstation-marken/jubileum-afscheid-vrijwilligers