Selecteer een pagina

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 5 januari nam Henk Grootveld na 23 jaar afscheid als voorzitter van de plaatselijke commissie van reddingstation Scheveningen. Henk Grootveld is met ingang van 1 januari jl. opgevolgd door Karsten Klein.

 

Henk Grootveld is 25 jaar actief geweest voor reddingstation Scheveningen. In 1999 begon hij als penningmeester, waarna hij in 2001 werd benoemd tot voorzitter van de plaatselijke commissie. Een functie die hij altijd met veel enthousiasme en toewijding heeft vervuld. In die jaren mocht Henk Grootveld meerdere keren ministers en burgemeesters ontvangen op het station, heeft hij vele trouwe donateurs (50 of 60 jaar donateur) en vrijwilligers in het zonnetje gezet en zich intensief ingezet voor de ontwikkeling en realisatie van het nieuwe boothuis. Tijdens de nieuwjaarsreceptie ontving Henk Grootveld daarom uit handen van directeur Jacob Tas de bronzen legpenning voor trouwe dienst. De KNRM is hem zeer dankbaar voor zijn jarenlange, tomeloze inzet.

 

Henk Grootveld is met ingang van 1 januari opgevolgd door Karsten Klein. Karsten Klein is onder andere directeur bij Vereniging Eigen Huis en oud-(haven)wethouder van de gemeente Den Haag. Vanuit die laatste rol kent hij KNRM Scheveningen goed. “Ik ben blij om opnieuw actief te zijn in het havengebied en zie uit naar de samenwerking met de plaatselijke commissie en bemanning”, aldus Karsten tijdens de nieuwjaarsreceptie.

 

Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd ook stil gestaan bij het afscheid van Maarten Grasveld, lid plaatselijke commissie Bouw Boothuis. Vanuit zijn professionele kennis en ervaring heeft Maarten zich ruim 8 jaar ingezet voor de ontwikkeling en bouw van het nieuwe boothuis. Nadat het boothuis vorig jaar werd opgeleverd en de verhuizing achter de rug is, ontstond een natuurlijk moment om afscheid te nemen. Het station is ook hem zeer erkentelijk voor zijn inzet.

 

Foto’s gemaakt door Dick Teske.

Dit artikel is afkomstig van: KNRM, lees daar het hele artikel.  https://www.knrm.nl/nieuws/knrm-reddingstation-scheveningen/karsten-klein-nieuwe-voorzitter-knrm-scheveningen