Selecteer een pagina

Jan Willem van den Bout werd vrijdagochtend 26 april met een aannemelijk voorwendsel het raadhuis ingelokt. Er zou een evaluatie plaatsvinden over een groot incident dat onlangs had plaatsgevonden. Niets vermoedend kwam hij de raadzaal binnen en daar zaten zijn familie, vrienden en kennissen op hem te wachten. Onder dankzegging voor zijn niet aflatende inzet als vrijwilliger speldde burgemeester Moolenburgh hem de Koninklijke onderscheiding op als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Al bijna 23 jaar is Jan Willem vrijwilliger bij de KNRM Zandvoort. Begonnen als aankomend opstapper werd hij na drie jaar in 2004 plaatsvervangend schipper. Twee jaar later vervult hij met veel toewijding zijn functie als schipper van het Zandvoortse reddingsstation KNRM. Bij Jan Willem staat de KNRM altijd en overal op de eerste plaats.

Naast schipper is hij ook een bevlogen stationsmanager, betrokken bij alles en iedereen in het boothuis en daarbuiten. Als opgeleid trauma-ondersteuner heeft hij een luisterend voor de andere KNRM-vrijwilligers in moeilijke momenten, je kunt altijd op hem bouwen, staat voor iedereen klaar zowel met opleiden en trainen, maar ook op persoonlijk vlak.

Niet alleen KNRM Zandvoort kan altijd op hem rekenen, Jan Willem is daarnaast al ruim vier jaar lid van de Stichting Onderling Hulpbetoon Zandvoort. Hij zet zich daar geheel belangeloos in voor minder bedeelde inwoners van Zandvoort en is o.a. betrokken bij een caravan-project zodat kansarme gezinnen op vakantie kunnen. Ook heeft Jan Willem zich onder andere beziggehouden met gratis zwemlessen voor Zandvoortse nieuwkomers. Een terecht verdiende onderscheiding!

 

Dit artikel is afkomstig van: KNRM, lees daar het hele artikel.  https://www.knrm.nl/nieuws/knrm-reddingstation-zandvoort/knrm-vrijwilliger-jan-willem-van-den-bout-trouwe-baken-in-de-zandvoortse-branding