Selecteer een pagina

Op het water zag je hem niet, maar toch is Ab Zwemmer 19 jaar vrijwilliger geweest bij KNRM Zandvoort. Afgelopen zaterdag werd op gepaste wijze afscheid van hem genomen.

Op 1 februari 2005 werd Ab Zwemmer ingeschreven als vrijwilliger bij KNRM Zandvoort. Zijn functieomschrijving was ‘tractordrijver’, wat inhield dat hij de tractor bestuurde die de reddingboot naar en in zee bracht. Later werd de tractor vervangen door de Seatrac, maar de functie bleef hetzelfde. Naast het vervoeren van de reddingboot was Ab ook chauffeur op het Kusthulpverleningsvoertuig, kortweg de KHV.

Ambitie om ‘opstapper’ te worden op de reddingboot heeft hij nooit gehad. “Voor mij geen natte voeten”, heeft de altijd rustige, maar betrouwbare Ab vaak gezegd. Een prater is hij niet echt, maar wat hij zegt is altijd raak. En meestal gaat dat gepaard met de nodige ‘droge’ humor.

Na 19 jaar trouwe dienst vond Ab het welletjes. Nu de Seatrac is vervangen door weer een nieuwe trekker, vond hij het een mooi moment om er mee op te houden. Zijn echtgenote zal er aan moeten wennen dat hij voortaan op maandagavond en zaterdagochtend gewoon thuis is.

Zaterdag werd met taart en cadeautjes afscheid genomen van Ab. “Ik heb een mooie tijd gehad bij de KNRM maar het is goed zo. Al kunnen ze me voor een schilderklusje ofzo altijd bellen hoor”, sluit Ab Zwemmer af.

 

Dit artikel is afkomstig van: KNRM, lees daar het hele artikel.  https://www.knrm.nl/nieuws/knrm-reddingstation-zandvoort/knrmer-zwaait-af-na-19-jaar-trouwe-dienst