Selecteer een pagina

Dinsdagavond, 23 april 2024, was het IJsselmeer en windpark blauw decor voor een multidisciplinaire oefening met verschillende deelnemers, waaronder: RWS, windpark blauw, brandweer Urk, RAV (ambulance), Veiligheidsregio Flevoland, KNRM- Lelystad/ Urk.

Een CTV (Crew Transfer Vessel) die actief was bij één van de windmolens (windpark blauw) kreeg problemen. Er was brand ontstaan op het schip en een bemanningslid was overboord gevallen. Door de brand was iemand gewond geraakt aan boord. Kortom genoeg voor alle hulpdiensten om te laten zien hoe je dan opereert op het water met elkaar. Ambulance en brandweer personeel dient dan snel naar het ongeval worden gebracht en er moet gezocht worden naar de overboord geslagen bemanningslid en bij windkracht 5 en regen gaat dat allemaal iets anders dan bij mooi weer.

Na de oefening werd een evaluatie gehouden en duidelijk werd wel dat oefenen met elkaar een belangrijk onderdeel is voor het geval en echt een prio1 melding binnenkomt van een ongeval op het water.

Op de Foto:
CTV en KNRM Urk

Dit artikel is afkomstig van: KNRM, lees daar het hele artikel.  https://www.knrm.nl/nieuws/knrm-reddingstation-urk/multidisciplinaire-oefening-met-windpark-blauw-2