Selecteer een pagina

Onze nieuwe oersterke Roodberg bootwagen is 24 januari 2024 in gebruik genomen, in voorbereiding op de komst van een nieuwe strandreddingboot voor reddingstation De Cocksdorp.

Na 22 jaar trouwe dienst is de, door Euronext in 2001 geschonken Roodberg bootwagen, vervangen. Daarmee heeft Euronext een geweldig aandeel gehad in alle mensen en dieren welke in deze periode zijn gered. Met ca. 1500 lanceringen is dit een geweldige investering in de veiligheid van de Texelse wateren geweest. Wij willen Euronext hier dan ook enorm voor bedanken.

De nieuwe bootwagen is een versterkt Roodberg ontwerp, welke lanceren in de snel veranderde Waddenzee met steile kanten én vooruit lanceren in Noorzee mogelijk maakt. Station De Cocksdorp is hiermee nog verder gemoderniseerd en klaar voor de nieuwe reddingboot welke ook voor aankomend jaar gepland staat.

Dit artikel is afkomstig van: KNRM, lees daar het hele artikel.  https://www.knrm.nl/nieuws/knrm-reddingstation-texel-de-cocksdorp/nieuwe-bootwagen-voor-knrm-texel-de-cocksdorp