Selecteer een pagina

In de nacht van 18 op 19 juni 2016 vindt een enorme explosie plaats in een bedrijfsverzamelgebouw in Schiedam. Het pand aan de Ringersstraat staat op dat moment al enige tijd in brand. De brandweer is in en om het gebouw bezig met bluswerkzaamheden. De explosie komt voor de hulpverleners volledig onverwacht.

Bij de explosie raakten drie brandweerlieden en een medewerker van het gasbedrijf gewond. Twee van hen moesten naar het ziekenhuis worden vervoerd. Met de betrokken hulpverleners zijn na het incident verschillende gesprekken gevoerd. Zij hebben aangegeven hun verhaal graag op camera te vertellen om hun ervaringen te delen.

In eerste instantie is de korte documentaire ‘Ringersstraat’ bedoeld voor brandweercollega’s in de regio Rotterdam-Rijnmond en in de rest van Nederland. Omdat het verhaal goed weergeeft hoe de brandweer te werk gaat, is ervoor gekozen de beelden ook openbaar te delen.

Met dank aan:
R. van der Lans, J. van Delzen, L. Berning, K. van Veen, A. Kleijwegt, P. de Jong, M. Mast, M. de Beer, J. van Vugt, MediaTV, en Flashphoto.